Jeg har flere teorier om hvorfor hunder spiser andres avføring, og spesielt menneskeavføring står høyt på menykartet over spisbar møkk.

Den enkleste metoden å bli kvitt problemet på, er at du er meget oppmerksom på hunden når du går tur i områder hvor du kan tenke deg å støte på menneskeavtreder, og sette opp et "forbudsskilt" for hunden. Det innebærer at du gir hunden melding om at den ikke skal spise det den finner. Dersom du har lært hunden din hva NEI betyr, burde dette være enkelt dersom du har lederskap på hunden din.

Har du ikke vært så omtenksom at du har lært hunden hva "Full Stopp skiltet" betyr, kan en framgangsmåte være at du konsekvent bruket langline på den når du oppsøker ovennevte steder. Lær deg å lese hunden din slik at du vet når den forbereder seg på et møkkamåltid. Stem i et kraftig nei, hvoretter du gir et rykk i lina når den gjør seg klar til å jafse i seg møkka, hvoretter du følger opp med et "fysja meg-NEI!". Hunden må forstå at dette setter du lite pris på. Er du så "heldig" at hunden også forsøker å spise møkk når du har den i kort kobbel, vil en kraftig vannsprut med barnas vanngevær gjøre underverker.