Løsningen er enkel og metoden praktiseres av stadig flere tusener av hundeeiere, og det var fuglehundfolket som viste vei med å gjennomføre bruk av bur.

Hundebur i bil ble tidlig akseptert fordi her kunne man vise til sikkerhet i fall kollisjon. En konsekvens ble samtidig at hunden ikke fikk anledning til å ødelegge noe i bilen. Å bruke bur inne i leiligheten skaper imidlertid motforestillinger, som har sammenheng med hundeierens antropomorfistiske (menneskeliggjørende) holdning, dessverre. Mennesket som selv ikke kan tenke seg å sitte i bur, overfører denne holdning til hundens verden og innbiller seg at hunden føler det på samme måte.

Hunder elsker derimot å ligge i bur dersom man venner dem til det fra de er unge. Buret er surrogat for hulen, og hulen er trygg.

Begynn med åpen dør og sett maten innerst i buret når hunden skal fòres. Et tjukt teppe på gulvet i buret gjør det enda mer attraktivt. La hunden få et bein og lukk døra til buret. Åpne opp fra tid til annen, og lukk igjen etter en stund, slik at hunden venner seg til dette. Etter kort tid har dette blitt rutine for hunden, og den går ut og inn som den største selvfølge. Gå en god tur med hunden før du skal bort, sett den i buret, gi den et kjøttbein, steng døra og forlat den med god samvittighet. Den kooooser seg.