Hunder som ikke spiser maten sin er enten syke eller bortskjemte. Ingen sunn og frisk hund lar seg frivillig sulte i hjel. Det er likevel ikke unormalt at en hund hopper over måltidet en dag. Vi skal ikke glemme at hundens inntak av mat også har sammenheng med dyrets forbrenning. Lite mosjon gir som du vet lav forbrenning.

En sjekk hos dyrlegen er imidlertid obligatorisk dersom en normal og ellers frisk hund ikke vil ha maten sin. Ta hundens temperatur før du kontakter dyrlegen, da viser du deg fram som en interessert og ansvarsfull hundeeier. Konstateres det at hunden er frisk, øker du mosjonen slik at du skaper et behov for energi. En sykkeltur på 3-4 km morgen og kveld bruker å få fart på matlysten. Du kan også hoppe over måltidet en dag eller to. Men dessverre, kjenner jeg hundeeieren rett, er veien til kjøleskapdøra kort.

Lag deg gjerne rutiner for fòring. Spiser ikke hunden maten sin med det samme du har satt den fram, setter du maten bort, og byr den fram neste dag. Dersom maten er frisk trenger du ikke å skifte fòr. Husk at tørrfòr alltid skal gis oppbløtt.

Hundefòr er av forskjellig kvalitet. En pekepinn i jungelen av tilbud kan være: Kjøp dyrt og du kjøper bra - og fòrer rimelig. Og husk: Du skal ikke gi tilskudd til et fullkostfòr.