Kjære elever, kolleger og venner

Etter mer enn 55 års arbeid med hunder og hundeeiere, må jeg nå, i en alder av 73 år, ta farvel med hundeskoledriften. I fremtiden blir jeg å finne i Trysils flotte natur sammen med mine egne hunder, fiskestang og primus, eller bak rattet i traktor og ATV hjemme på tunet.

Jeg vil takke alle de tusenvis av hundeeiere som gjennom denne fantastiske tiden har beriket min tilværelse ved å legge sine hunders velvære og arbeidstrening i mine hender. Jeg vil også takke den betydelige prosentandelen av Norske hundeeiere som har kjøpt og lest mine bøker opp igjennom årene.

De siste årene har mine flotte medarbeidere besørget undervisningen ved Nordenstam Hundeskole, og min egen aktivitet har begrenset seg til forelesninger og kvalitetskontroll. Men selv oppgaven med å holde driften under oppsyn blir fort slitsom for en velvoksen mann. Derfor ble jeg dessverre nødt til å ta en tung beslutning om å nedlegge driften av Nordenstam Hundeskole fra 1. januar 2015.

Jeg vil takke alle som har deltatt som elever på mine kurs og forelesninger ved utallige hundeklubber, hundearrangementer og ved Politiets Høgskole. Jeg vil takke alle mine hundetrenere, både de som har arbeidet for meg i Nordenstam Hundeskole, skolens underavdelinger og Norges Sivile Hundeskole, for deres oppofrende innsats for elever, forskningsprosjekter og hundesaken i det hele. Jeg vil takke alle kolleger og venner jeg har hatt befatning med i forbindelse med mine tillitsverv i klubber og organisasjoner. 

Jeg vil også takke hundekjørerne, unge og gamle, og særlig venner og kolleger jeg kom i kontakt med i forbindelse med min egen aktive tid som hundekjører. Hundekjøring vil alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte. 

Etter en mannsalder med ustoppelig aktivitet fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør, blir det umulig å ramse opp alle hundemenneskene jeg har hatt gleden av å samarbeide med. Men ingen er glemt i mitt eget rikholdige minne. Tusen takk, alle sammen.

Mitt fremtidige aktivitetsnivå vil nok bli noe begrenset, men jeg tar som alltid gjerne imot henvendelser angående hundesaker fra presse, venner og kjente.

Benytt gjerne e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kennel Fenrisulven, med blant annet oppdrett av den herlige Dansk Svenske Gårdshund, vil fortsette. Likeså tar jeg fortsatt i mot kursdeltageres hunder i pensjon.

Geir R. Nordenstam