LEDERSKAP HANDLER OM RESPEKT – BEGGE VEIER
De nyankommede akademikernes inntreden i hundesaken, og deres kritikk av lederskap i hundeholdet, skaper frustrasjon også i de etablerte hundemiljøer. Utfallene mot lederskap forteller meg at disse ”nye” mangler både kunnskap og kultur. Det er ikke rart. For disse ”nye” og unge svermere, har nemlig aldri deltatt i utviklingen av den Norske Hundekultur.

Geir R. NordenstamLæring er underlagt en rekke klare lover og betingelser. Skal du kunne dressere en hund, må du kjenne til både de teoretiske lovene, innlæringsmetoder, og hunden som sosialt vesen. Fordi læring, med nøyaktig tids plassert stimulans, er den enkleste fremgangsmåten vi mennesker kan bruke for å lære hunden: Regler, grenser, trygghet og den nødvendige autoritet, som gir oss full kontroll over den harmoniske hund. Den dyktige og skolerte hundeeier kan som nevnt bruke visse elementer fra hundespråket, men det krever både erfaring og et levende kroppsspråk og engasjement.

Jeg har i mer enn 45 år arbeidet med hunder og hundeeiere, simpelthen fordi jeg er dypt fascinert av og elsker hunder. Denne boken er skrevet på grunnlag av uttallige oppfordringer fra norske oppdrettere, for å hjelpe deg som er, eller ønsker å bli hundeeier, til bedre å oppdra din valp, til å unngå vansker, til å bli en god eier av en god hund.